Qui som

L’any 2004, l’associació Dispiera va començar a treballar amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID) i alhora oferir suport a les seves famílies.

Actualment hi estan associades 28 famílies que conviuen amb alguna persona afectada i s’ofereixen serveis a moltes més.

La Missió de Dispiera és:

Millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual de Piera i la comarca de l’Anoia i de les seves famílies, prestant serveis i recursos que els garanteixin una igualtat d’oportunitats socials i de participació en l’entorn.

Actualment l’associació treballa en diverses línies d’actuació o programes:

Educació en el lleure per a persones amb discapacitat intel·lectual (DID)

Des d’aquest programa es desenvolupen els projectes d’esplai els dissabtes, casals per vacances, colònies, sortides culturals i diverses activitats de lleure en els caps de setmana: musicoteràpia, equitació adaptada, natació, tallers artístics, entre altres.

Suport i informació a les famílies dels afectats

Es programen conferències, cursos, grups de suport familiar, i altres activitats que permeten als familiars i cuidadors millorar el coneixement sobre la problemàtica en que es troben i donar-los recursos per actuar millor davant d’aquesta.

Formació, inclusió i participació en la comunitat

Des d’aquesta àrea es treballa per sensibilitzar a la població de Piera i comarca, especialment, de la realitat i necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies a la vegada que es vetlla per la inclusió d’aquest col·lectiu en tots els àmbits (salut, educació, lleure, treball, formació…) i es fomenta la participació en les activitats socials, culturals, esportives i lúdiques de l’entorn: Fires, Festes Majors, esdeveniments esportius
locals i comarcals…

Tanmateix som conscients de les necessitats de formació i suport també dels professionals de l’atenció directa d’aquest col·lectiu i regularment organitzem cursos, tallers i conferències d’interès en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual.

Reivindicació social dels drets i deures del col·lectiu:

Des d’aquesta vessant es treballa amb altres entitats afins per tal de vetllar pels interessos de les persones amb discapacitat i les famílies fomentant el compliment dels drets a la salut, educació, treball i lleure reconeguts per l’Estatut de Catalunya i la Constitució espanyola.

Contacte

Email
dispiera@gmail.com

Telèfon
686 72 11 55

Xarxes Socials

Ubicació

Si estàs interessat i vols rebre més informació
deixa’ns un missatge